Названі корисні властивості чорносливу: знижує холестерин і підтримує рівень цукру

Сучасний вибір сухофруктів просто вражає. Однак серед усього цього багатства виділяється один, що не втрачає поваги і любові покупців. Це відомий всім чорнослив.

Лікарі розповідають, чим він корисний для здоров’я.

Покращує щільність кісток

Лікар Ширін Хушманд протягом останніх 15 років досліджує вплив чорносливу на кістки людини. Виявляється, що жінки у постменопаузі, які вживають 5–6 ягід чорносливу щодня протягом шести місяців, не втрачають кісткову масу. «Ми спостерігали збільшення мінеральної щільності кісткової тканини та покращення показників обміну кісткової тканини у жінок у постменопаузі», – каже лікар.

Знижує рівень холестерину

Порція чорносливу відповідає 11% добової норми клітковини, яка відіграє важливу роль у зниженні рівня холестерину в крові. Вчені з Університету Каліфорнії виявили, що чоловіки з підвищеним рівнем холестерину змогли знизити як загальний, так і «поганий» холестерин після вживання приблизно 12 ягід чорносливу щодня.

Допомагає травленню

4-5 штук чорносливу кожен день буде достатньо для того, щоб нормалізувати травлення, схуднути та запобігти появі інших захворювань, пов’язаних з ожирінням. Дієтолог Леслі Бончі вважає, що чорнослив так само ефективний, як і безрецептурні ліки при закрепах.

Стабілізує рівень цукру в крові

Чорнослив є хорошим джерелом клітковини, також він підвищує рівень гормону адипонектину. Обидва фактори можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові. Чорнослив солодкий без додавання цукру, що робить його більш здоровою альтернативою підсолоджувачу у випічці тощо.

Забезпечує відчуття ситості

Дослідники з Університету Ліверпуля виявили, що учасники, які вживали чорнослив у поєднанні з іншими продуктами, відчували більший рівень задоволення і ситості, порівняно з іншими людьми. Це може бути пов’язано з тим, що ці сухофрукти багаті на клітковину.

Джерело: Yahoo!News


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook