Проведені дослідження показують, що всього одна-дві ложки оливкової олії щодня знижують ймовірність виникнення серцево-судинних і онкологічних захворювань.
Як зазначає авторка дослідження Марта Гуаш-Ферре, з Гарвардської школи громадської охорони здоров’я Чана, не лише додавання оливкової олії до раціону продовжує тривалість життя: «Нам потрібно звернути особливу увагу на якість щоденного раціону, а також на спосіб життя, який веде людина».
Оливкова олія містить корисні антиоксиданти, поліфеноли та вітамінами. Також вона – гарне джерело корисних для серця мононенасичених жирів. І саме ці речовини, як вважають науковці, відіграють важливу роль у покращенні самопочуття людини.
Учасники дослідження, які вживали оливкову олію, були більш фізично витривалі і менше хворіли.
У дослідженні взяли участь понад 90000 дорослих.
З’ясувалося, що в порівнянні з людьми, які ніколи не вживали оливкову олію, у тих, хто додавав її до свого раціону, були такі показники:
- на 19% зменшився ризик смерті від серцевих захворювань;
- від захворювань легень – на 18%;
- від раку – на 17%;
- від нейродегенеративних захворювань – на 17%.
Нагадуємо, вчені назвали цілющі властивості олії виноградних кісточок.
Джерело: WebMD
Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/readrap.