Вчені з Австралійського національного університету (ANU) виявили, що чим більше магнію людина споживає на день, тим менший ризик погіршення когнітивних функцій.
Дослідники кажуть, що збільшення споживання продуктів, багатих магнієм, таких як шпинат і горіхи, може допомогти знизити ризик деменції.
У дослідженні взяли участь 6000 учасників віком від 40 до 73 років. За результатами дослідження, люди, які споживали понад 550 міліграмів магнію щодня, мали кращі показники роботи мозку, ніж ті, хто споживали менше 350 міліграмів магнію на день.
«Наше дослідження показує, що збільшене споживання магнію може призвести до менших проблем з мозком людини, що пов’язано з кращою когнітивною функцією та меншим ризиком деменції в літньому віці», — сказав провідний автор дослідження Хавла Алатеек.
Він додає: «Це дослідження підкреслює потенційні переваги дієти з високим вмістом магнію та роль, яку вона відіграє у зміцненні здоров’я мозку».
Джерело: MedicalXpress