Какао і шоколад можуть покращити пам’ять: результати дослідження

Флавоноїди – біологічно активні компоненти рослинного походження. Ці речовини – дуже сильні антиоксиданти.

Недавнє дослідження, яке провели вчені з Колумбійського та Гарвардського університетів, показало, що регулярне споживання шоколаду та какао з великим вмістом флавоноїдів може допомогти запобігти когнітивним розладам.

Результати дослідження опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Учасники дослідження, які споживали продукти, такі як темний шоколад, чай та какао, показали помітне покращення когнітивних функцій мозку.

Вчені вважають, що ці результати можуть бути особливо корисними для людей зі зниженою когнітивною функцією, таких як літні люди або ті, хто страждає на нейродегенеративні захворювання.

Однак, важливо відзначити, що вплив флавоноїдів на пам’ять був помітний тільки у певної групи учасників дослідження. Деякі люди мали незначну або навіть нульову реакцію на ці речовини. Науковці зазначають, що генетика та індивідуальні особливості мозку можуть впливати на реакцію на флавоноїди.

«Вважається, що погіршення пам’яті, пов’язане з віком, рано чи пізно відбувається майже у всіх», — сказав автор дослідження Скотт Смолл. Він додає: «Якщо ми зможемо, додавши до раціону певні продукти, зменшити кількість випадків погіршення пам’яті, то це буде гарний результат».

Джерело: WebMD


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook