Селен, що міститься в кукурудзі, здатний сповільнювати процеси старіння і запобігати розвитку злоякісних пухлин. Це одна з причин, чому потрібно додати цей продукт до свого раціону.
Про це повідомляє Високий Замок.
В кукурудзі містяться моно- і дисахариди, ненасичені жирні кислоти, вода, зола, багато крохмалю. Також вона містить велику кількість вітаміну В9, Е, а також РР, В1, В2, В5, С, ніацин, холін.
Зазначається, що кукурудза – це чемпіон за наявністю в ній заліза. Багато у ній і різних мінералів: цинк, марганець, калій, фосфор, мідь, магній, фтор, кальцій тощо.
Завдяки великій кількості вітамінів і мінералів кукурудза має низку корисних властивостей:
- кукурудза допомагає покращити роботу шлунково-кишкового тракту і позбавляє закрепів;
- кукурудзяний крохмаль сприяє формуванню м’язових волокон і живить нервові клітини;
- пектини, що містяться у зернах, виявляють протипухлинну активність;
- глутамінова кислота покращує пам’ять, а також сприятливо впливає на обмінні процеси, які відбуваються в головному мозку;
- вживання молодої кукурудзи сприяє очищенню організму від шкідливих речовин і шлаків, що накопичилися;
- жовчогінні властивості кукурудзи використовуються у лікуванні гепатиту, холециститу;
- страви з кукурудзи рекомендують людям з ожирінням, цукровим діабетом;
- кукурудзу можна вживати людям, які страждають на нефрит, епілепсію, подагру;
- кукурудза має кровоспинну та сечогінну дії, її застосовують для лікування жіночих хвороб, набряків застійного характеру.
Кукурудза протипоказана людям, які мають схильність до тромбозів і підвищеного згортання крові, тромбофлебітів, а також в періоди загострення виразки шлунку.
Раніше ми розповідали, як втамувати голод. Дізнайтесь, як дотримуватися режиму харчування.
Джерело: Високий Замок
Будьте в курсі всіх останніх новин у сфері медицини та фармації. Підписуйтесь на наш Telegram-канал.