Ця дієта значно покращує здоров’я печінки: результати нового дослідження

Японська кухня популярна в усьому світі і була зареєстрована як нематеріальна культурна спадщина ЮНЕСКО. Нове дослідження свідчить про те, що традиційні японські страви позитивно впливають на здоров’я печінки.

Існує система підрахунку балів під назвою “12-компонентний модифікований індекс японської дієти (mJDI12)“, яка зосереджена на японську кухню. Система включає 12 груп продуктів: рис, суп місо, соління, соєві продукти, зелені та жовті овочі, фрукти, морепродукти, гриби, водорості, зелений чай, кава, яловичина та свинина. Оцінки варіюються від 0 до 12, причому вищі бали вказують на дієту, яка відповідає японській моделі харчування.

Дослідницька група під керівництвом доктора медичних наук Хідекі Фуджі та доцента Йосінарі Мацумото проаналізувала взаємозв’язок між харчуванням, м’язовою масою та прогресуванням фіброзу печінки у 136 пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки.

Вчені з’ясували, що група з вищим mJDI12 продемонструвала нижчий ступінь прогресування фіброзу печінки. Крім того, серед японських моделей дієти високе споживання соєвих продуктів, морепродуктів і морських водоростей показало пригнічувальний ефект на прогресування фіброзу печінки.

Професор Мацумото заявив: “Це дослідження показує, що японська дієта може бути ефективною як дієтичне лікування пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки. Ми сподіваємося, що подальші дослідження приведуть до створення ефективної дієти для цих пацієнтів”.

Джерело: Meta


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook