У новому дослідженні були виявлені корисні властивості насіння кавуна. Насіння, яке зазвичай викидають, містять велику кількість поживних речовин, які мають позитивний вплив на здоров’я людини.
Результати дослідження опубліковані в журналі International Journal of Nutrition and Food Sciences.
Зокрема, насіння кавуна містять багато білка, амінокислот, вітамінів та мінералів, таких як цинк, залізо та магній. Ці речовини допомагають у підтримці здоров’я серця, волосся та шкіри, а також зміцнюють імунну систему.
Крім того, насіння кавуна містить аргінін – амінокислоту, яка може знижувати рівень холестерину в крові та підтримувати здоровий кров’яний тиск.
Ще однією корисною властивістю насіння кавуна є здатність захищати клітини від пошкоджень, завдяки ліпокену, природньому антиоксиданту.
Крім того, дослідження показало, що насіння кавуна:
- допомагає організму боротися з бактеріальними та грибковими інфекціями;
- втамовує біль;
- протидіє різним запаленням.
Джерело: TimesNow