Дієтологи розповіли, що не можна їсти при артриті

Артрит — це запальне ураження суглобів, що характеризується дискомфортом і сильними болючими відчуттями під час руху.

Дієтологи зазначають, що існують продукти, які погіршують симптоми артриту і яких потрібно уникати.

Про це вони розповіли виданню HealthLine.

По-перше, до таких продуктів відносяться продукти з високим вмістом трансжирів, які зазвичай знаходяться в смажених продуктах. Найбільша кількість трансжирів міститься у продуктах фастфуду та вуличної їжі – гамбургери, картопля фрі, нагетси тощо.

Крім того, потрібно уникати вживання кави та спиртних напоїв. Інтоксикація алкоголем може погіршити біль та запалення. Під впливом кофеїну можуть запалюватися нервові закінчення, що призводить до виникнення больового синдрому.

Також дієтологи не радять вживати продукти з високим вмістом цукру. Цукор може сприяти запаленню в організмі. Це стосується не тільки цукру в чистому вигляді, але й продуктів з високим вмістом цукру, таких як солодощі та безалкогольні напої.

За словами дієтологів, зловживання сіллю призводить до відкладення солей у суглобах, до появи набряків. Така звичка посилює запалення і хворобливі відчуття. Продукти з високим вмістом солі – це  м’ясні та рибні вироби, солоні та в’ялені м’ясні та рибні продукти, бульйонні кубики, овочеві консерви та бочкові овочі із надмірним додаванням солі, готові соуси та солоні приправи.

Джерело: HealthLine


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook