Вчені десятиліттями досліджують корисні властивості риби. Відомо, що риба містить багато поживних речовин та вітамінів, що можуть допомогти зберегти здоров’я та покращити якість життя.
Про корисні властивості риби розповів Абрар Мултані виданню TimesNow.
За словами вченого, перш за все рибу корисно вживати, тому що цей продукт допомагає у зниженні ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Риба містить багато Омега-3 жирних кислот, які допомагають знизити рівень холестерину в крові та зменшити запалення в організмі.
Другою перевагою є покращення функції мозку. Риба містить докозагексаєнову кислоту (DHA), яка є ключовою складовою структури мозкових клітин. Вживання риби може допомогти покращити пам’ять та зосередженість.
Абрар Мултані також розповів, що риба допомагає у зменшенні ризику розвитку депресії та у покращенні настрою. Вживання риби може допомогти покращити емоційний стан.
Ще однією перевагою є зміцнення кісток. Риба містить багато вітаміну D та кальцію, що сприяє зміцненню кісток та запобігає розвитку остеопорозу.
Крім того, завдяки вітамінам, які містяться у рибі, можна покращити зір. Риба містить багато вітаміну А, який може допомогти запобігти розвитку захворювань очей, таких як катаракта та дегенерація сітківки.
Вчений впевнений, що користь риби для організму людини очевидна, адже при низькій калорійності і гарному засвоєнні, цей продукт є джерелом високоякісного білка і незамінних амінокислот.
Джерело: TimesNow