Вчені спростували користь червоного вина

Вчені спростували користь червоного вина для здоров’я людини

Завдяки своїм протизапальним властивостям вино у малих дозах може захищати від серцевих та інших хвороб. Але зловживання напоєм може викликати ряд захворювань. До такого висновку прийшли американські вчені.

У результаті проведених досліджень науковці з’ясували, що регулярне вживання вина може негативно позначитись на здоров’ї серця та визвати серйозні побічні ефекти, включаючи миготливу аритмію.

Виявилось, що навіть один келих алкогольного напою при щоденному вживанні може збільшити ризик розвитку миготливої ​​аритмії у людини на 16%.

Згідно з іншим дослідженням, тривале вживання будь-якого алкоголю, включаючи вино, може призвести до серйозних проблем із печінкою. Збільшення щоденного вживання алкоголю може підвищити ризик розвитку цирозу на 11%.

До того ж, зловживання алкоголем збільшує ризик розвитку раку грудей. Вчені з’ясували, що 1-2 келихи на день червоного вина можуть збільшити ризик розвитку раку молочної залози на 30–50%.

Раніше ми писали, вчені спростували негативний вплив антиперспірантів на здоров’я людини.

Джерело: Eat This, Not That


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook