Зазвичай ми звикли зустрічати Новий рік доволі метушливо з великою кількістю страв і напоїв. Традиційно стіл має дуже «багатий» вигляд, але наш шлунок не надто радіє з таких наїдків. Тому пропонуємо варіанти корисних страв, легких закусок, які точно допоможуть вам зберігати святковий настрій і гарно почуватися.
Салат з хурмою
Дуже незвичайне поєднання продуктів робить салат неповторним!
Інгредієнти:
• помідор – 1 шт.;
• хурма – 1 шт.;
• яблуко кисле – 1 шт.;
• цибуля ріпчаста червона – 1 шт.;
• сіль гімалайська/чорний перець за смаком;
• рослинна олія 1,5 ст. л.
Приготування: усе порізати на кубики, приправити спеціями та олією!
Корисна «Шуба»
Інгредієнти:
• буряк 2 шт. (середні);
• морква 2 шт. (середні);
• авокадо 1 шт.;
• норі 2 листа (великі);
• половинка цибулини;
• соєвий соус: пів чайної ложки.
Соус:
• кешью 7 г;
• грецький горіх 7 г;
• сік лимона (половини);
• сіль/перець (за смаком);
• гірчиця 1 ч. л.;
• оливкова олія 1 ст. л.
Приготування:
Буряк і моркву запекти в духовці. Почистити овочі і натерти на грубій тертці. Дрібно нарізати цибулю, залити її водою із сіллю і лимоном або яблучним оцтом на 5 хв. Почистити авокадо і нарізати маленькими кубиками. Нарізати дрібними смужками норі.
Соус. Попередньо замочити кешью і волоські горіхи на 5 год., а після збити блендером до однорідності. Додати сік половини лимона, гірчицю, сіль, перець, олію і трохи води ~20 мл.
Викладаємо шари: авокадо + соус; → норі + соус; → маринована цибуля + соус; → морква + соус; → останній шар – буряк + соус.
Зверху прикрасити кунжутом. Дати салату настоятися 3 год.
Кокосові сніжки з ягідною начинкою
Інгредієнти
Для тіста:
• сир 400 гр (дві пачки в брикеті по 200 г);
• яйце 1 шт + 1 білок;
• борошно рисове 150 г;
• підсолоджувач 5 г;
• кокосова стружка – 10 г + 10 г, щоб обкатати сніжки;
• розпушувач – 1 ч. л.
Для начинки:
• ягоди – 60 г (можна попередньо розморожені без зайвого соку).
Приготування:
Змішуємо всі інгредієнти для тіста. Ділимо на частини 12-14 шт.
Формуємо кульки.
У кожну кульку ховаємо ягідку.
Обкатуємо в кокосовій стружці.
Випікаємо в духовці 30 хв. За температури 150-160 0С.