Названі фактори, які впливають на ризик розвитку діабету 2 типу

Вчені з Массачусетської лікарні (США) провели дослідження і виявили, що соціально-економічні та генетичні фактори впливають на ризик розвитку ожиріння та діабету 2 типу.

Результати дослідження опубліковані в журналі Diabetes Care.

Генетичні та соціально-економічні чинники підвищують ризик метаболічних захворювань.

У дослідженні взяли участь понад 224.000 учасників. Вчені вивчали генетичні дані людей, а також з’ясували, яка у них була освіта, рівень доходу, робота тощо.

Згідно з результатами дослідження, соціально-економічні та генетичні фактори збільшують у 7 разів  ризик розвитку діабету 2 типу та у 3 рази – збільшують ризик ожиріння

Доктор медичних наук, доктор філософії, ендокринолог у відділі Массачусетської лікарні (США) наголошує, що дослідження підкреслює не лише високу поширеність метаболічних захворювань серед осіб із генетичними та соціально-економічними факторами ризику, а також те, що генетичний ризик цих захворювань не є детерміністичним.

За словами Удлера, і генетичні фактори, і соціально-економічні впливають на ризик розвитку діабету 2 типу однаково.

«Потрібні додаткові дослідження, щоб точно зрозуміти, чому це відбувається», – підсумовує Міріам Удлер.

Джерело: MedicalXpress


Гарна стаття, чи не так? Поділіться з друзями!

Facebook